Blocket

Blocket är en hemsida anpassad för att sälja eller köpa begagnade varor. Många människor idag har sakers om oftast inte används och då är det perfekt att använda sig av Blocket. Det sparar även på miljön att återanvända än att producera nytt, så ju mer vi återvänder desto mer kommer miljön sedan tacka oss. Det finns verkligen många kategorier att välja mellan. Önskar du köpa en ny bur till din hund? Då har Blocket massvis! Eller varför inte lyckas hitta en begagnad bil som kan bli ditt nya projekt? Det finns hos Blocket! Allt mellan himmel och jord helt enkelt.

Du kan även köpa/byta/sälja tjänster och bostäder på Blocket, det finns dock självklart vissa regler man måste följa för att få sin annons godkänd.

Det kostar ingenting att kolla och kontakta på annonser, men önskar du lägga upp en annons kostar det en liten slant för annonskostnaden. Du kan sedan även välja att lägga till extra tjänster på din annons såsom extra bilder, produkttjänster som att få synas i galleriet eller uppdatera annonsen så den kommer högst upp i listan igen (och därmed blir mer synlig för användare).

Varför är blocket så bra?

blocketMånga människor idag är väldigt fokuserade på materiella saker och nästan varje år har de flesta familjer i Sverige resningar av saker, vilket är toppen. Speciellt om man har många saker hemma som inte används. Blocket gör inte bara så att man slipper ha sakerna stående och skräpa, de ser även till så att gamla saker får en helt ny innebörd och på så sätt återvänds sakerna istället för att de kastas och något nytt behöver produceras. 

Det som kan vara lite mindre bra med Blocket är, att precis på alla andra hemsidor på internet så finns det en större chans att bli lurad på det man köper. Eftersom de flesta affärerna inte sker ögon mot ögon så är det lättare att man blir utsatt för något slags bedrägeri. Som tur är har Blocket en bedrägeriavdelning som har hand om något sådant skulle uppstå. Blocket har även god kontakt med Polis gällande detta. 

Varför inte sälja på andra sidor som är gratis?


Det som förmodligen är minst bra med Blocket är att det kostar att ha en annons synlig. De flesta priserna ligger på mellan 20-100 kronor per annons men kan bli ännu högre om man lägger till extratjänster och liknande. Där kan Blocket diffa lite när man kan jämföra med t.ex. Facebook där man kan lägga upp inlägg helt gratis. Det enda som är lite mer positivt på den här fronten är att Blocket faktiskt är ett företag som mar hand om bedrägerifall skulle uppstå, du får även ta del av olika smarta leveranspaket och sist men inte minst så har Blocket en fantastiskt trevlig kundtjänst som gärna hjälper till om det skulle vara någon fråga eller problem man har.