Bukowskis

Många har säkert hört talas om det välkända svenska auktionshuset Bukowskis som auktionerar ut antikviteter samt konst och har sitt huvudfäste i huvudstaden, Stockholm. Vill du besöka deras vackra showrooms behöver du ta dig till antingen Malmö, Helsingfors eller Göteborg där även kontor för Bukowskis ligger. Läs vidare för att se hur du går till väga!

Onlineauktioner

Bukowski auktioner AB drar in ungefär hälften av sin omsättning via onlineauktioner vilket har blivit det nya under de senaste åren. Detta har skett i takt med digitaliseringen och det går nu alltså att sitta hemma i soffan och buda på fantastisk konst. Bukowskis håller givetvis slagauktioner också och för att gå på en sådan behöver du va i Stockholm då det är där de hålls.

bukowskis

Kostnader och hur du går till väga

Till en början så måste du skapa ett konto på bukowskis.com för att kunna vara med och delta i auktionerna online (väljer du att delta i en onlineauktion så sker detta givetvis i realtid) Innan du lägger ett bud bör du kolla från vilken stad föremålet kommer transporteras ifrån och du bör veta att ett lagt bud är bindande. Du har två chanser på dig för att bekräfta ditt köp vid en auktion.

Bukowskis onlineauktion sköts via en automatisk budbetjänt och du kan alltid lägga ett maxbud på föremålet. När ett bud lagts så lägger budbetjänten ett bud för dig med maxbudet som tak. För att vara hålla full koll på hur auktionen går så kan du få notiser så kallade pushnotiser i din smartphone via Bukowskis app, eller notifieringar via din mail. Dessa notiser får du upp om du inte har det högsta budet i auktionen.

När du väl vinner ett bud tillkommer en provisionsavgift på 22,5 % inklusive moms och administrativ på 50 kronor inklusive moms. På en del konstverk tillkommer även konstnärsavgift/följerätt. När auktionen är slut så loggar du in i Mina sidor på hemsidan med hjälp av ditt kort eller din internetbank, och har du vunnit på en slagauktion erbjuds även betalning direkt i kassan. 

Transportera föremålet dit du vill

När du vunnit ett bud online så behöver du beställa transport och all information du behöver veta om hur du hämtar hem föremålet eller beställer transport finns också i Mina sidor på hemsidan. Alternativen som erbjuds är hemleverans både till ombud i din närhet eller direkt till din dörr. Går du in på föremålssidan så kan du där räkna ut vad det skulle kosta för att få föremålet skickat hem till dig. Det andra alternativet som erbjuds är transport av ditt föremål till något utav auktionshusen i antingen Stockholm, Göteborg, Malmö eller Vanda som ligger i Finland.

Det är bara till att signa upp dig redan idag för att kunna buda hem drömkonsten och det är nu lättare än någonsin då du bara är några musklick bort ifrån drömföremålet. Vill du istället gå på en traditionell slagauktion så hålls dessa några gånger om året där föremål som är mycket dyrbara auktioneras ut så som smycken, möbler och konst och mycket mer.